Chocoladetaart

Deze chocoladetaart moet je niet te vaak maken, maar voor een keertje is het super lekker!

Wat heb je nodig?
65 gram kokosmeel
30 gram cacaopoeder
2 eetlepels bakpoeder
halve theelepel kaneel
snufje zout
70 gram gesmolten kokosolie
2 eetlepels honing
4 eieren
1 theelepel vanille extract

Voor de bovenlaag:
250 gram 85% chocolade
150 gram kokosmelk

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven op 160 graden.
2. Meng in een kom de droge ingrediënten (kokosmeel, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel en zout.
3. Voeg de eieren, honing, vanille extract en kokosolie toe en mix goed tot een egaal beslag.
4. Vet een springvorm in en doe het beslag in de springvorm.
3. Zet de springvorm voor ongeveer 40 minuten in de oven totdat het gaar is. Let op: niet te lang anders is de cake te droog.
4. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Terwijl de cake afkoelt kun je beginnen aan de bovenlaag.
5. Smelt de chocolade au bain-marie (een pan met heet water, daarop zet je een schaal waarin de chocolade smelt).
6. Als de chocolade gesmolten is roer je de kokosmelk erbij, zorg dat de melk niet te koud is, anders krijg je klontjes.
7. Giet het chocolade mengsel over de cake en strijk glad.
8. Laat op het aanrecht of in de koelkast afkoelen en decoreer eventueel met vers fruit.
9. Genieten maar!! Tip: neem kleine stukjes, want het is heel machtig ;).

Add A Comment