Pompoen uit de oven

Dit pompoen-gerecht vindt ik echt lekker in de herfst!

Wat heb je nodig?
500 gram pompoen (vluchtvlees)
kokosolie
1 theelepel tijm
peper
zout
ui
knoflook
3 eieren (gesplitst)
1 dunne prei in flinterdunne plakjes
gemengde noten

Bereiding:
1. Snijd de pompoen door midden en haal de pitten eruit. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes (500 gram)
2. Smelt een beetje kokosolie in een pannetje en voeg de pompoen toe en roer de tijm erdoorheen. Zet op laag vuur en voeg eventueel een klein beetje water toe zodat het niet aan de bodem van de pan gaat aanbranden.
3. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en bak even kort in een pan, voeg het daarna bij de pompoen. Laat de pompoen 15 minuten zachtjes gaar koken.
4. Pureer de pompoen in de pan tot een smeuïge puree. Voeg peper en zout toe naar smaak en laat iets afkoelen.
5. Verwarm de oven op 180 graden en vet een ovenschaal in (ik heb een ronde ovenschaal gebruikt).
6. Splits de eieren en voeg de dooiers van het ei en helft van de prei ringen door de pompoenpuree.
7. Klop in een kom de eiwitten zo stijf dat er pieken op blijven staan.
8. Spatel de eiwitten luchtig door de pompoenpuree en doe het mengsel ovenschaal.
9. Verdeel de rest van de preiringen en de noten over de puree.
10. Bak de pompoenpuree 25 minuten in de oven.
De puree blijft zacht en smeuïg van binnen.

Ik had de pompoenpuree gegeten met een zoete aardappel en een stukje vlees (deze kun je eventueel ook door het pompoengerecht heen doen in de ovenschaal).

Add A Comment