Ben jij er klaar voor?

Het kan zijn dat je begeleiding zoekt bij afvallen, maar dat geldt niet voor iedereen.
Ik leer je een gezonde manier van leefstijl aannemen gericht op voeding, beweging en stressbeperking/ontspanning.
Als je wilt afvallen of aankomen, maak ik voor jou een advies op maat.
We kijk samen naar je doel en maken een mooi realistisch plan, waarin ik jou kan coachen en zal begeleiden.

Heb je al veel dieet/afval-pogingen achter de rug? Dan ben je mogelijk een jojo’er. Je viel in korte tijd veel gewicht af. Je lichaam stond hierdoor op een ‘spaarstand’: het slaat vet op, om energie te bewaren, omdat dit beperkt is bij een crachdieet. Spierweefsel wordt dan vaak afgebroken en hierdoor gaan de kilo’s eraf. Spieren wegen meer dan vet.

Als je weer je ‘normale’ voedingspartroon oppakt zal je lichaam nog steeds in de spaarstand staan en hierdoor meer vet opslaan om voldoende energie te hebben voor als er een keer weer minder zal zijn (bij een volgend crashdieet). Daarom komen mensen vaak hun oude gewicht en soms nog meer aan als zij terug gaan naar hun oude voedingspatroon.

Ik leer je een leefstijl te vinden waarbij je niet zo snel af valt als bij een crashdieet. Het moet goed vol te houden zijn voor altijd waarbij je gewicht geleidelijk daalt, dus geen tijdelijk dieet. We gaan voor een leefstijl die in jouw leven past en dat kan per persoon verschillend zijn.

Als je standaard minder eet dan wat jouw lichaam nodig heeft, blijft deze in de spaarstand staan en ben je ook niet meer gevoelig voor je echte ‘honger’-gevoel. Hierdoor eet je nu misschien wel veel te weinig, van de voedingsstoffen die jouw lichaam eigenlijk nodig heeft en slaat jouw lichaam altijd het vet op en breekt het spierweefsel af. Als je dit een langere tijd (jaren) aan blijft houden, kan je schildklier trager gaan werken.

Ik begeleid je geleidelijk en op een verantwoorde manier af te vallen volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad, waardoor je een grotere kans hebt op een blijvend effect, omdat je je leefstijl aanpast en geen dieet hoeft vol te houden. Je leert te luisteren naar je trekgevoel en je komt weer in balans met hormonen en gewicht.

Wil je niet alleen maar samen met iemand afvallen en/of een gezonde leefstijl aanpassen, kan ik jullie ook samen coachen (duo-coaching).


Hoe weet je of dit echt iets voor jou is?

Als…

  • Je begeleiding/coaching wilt bij een gezond voeding en leefstijlpatroon
  • Als je ondergewicht of overgewicht hebt
  • Een doel voor ogen
  • Je super gemotiveerd bent dit te gaan doen!

De afspraken kunnen in mijn praktijk (klik hier voor tijden en het adres), bij jou thuis of via Skype plaatsvinden.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Neem contact met mij op

Naar contact