Voeding heeft een grote invloed op jouw lichaam. Het kan voor een groot deel bepalen hoe je je voelt. Door de juiste voeding kun je veel energieker en ontspannen in je vel zitten. Samen met jou kijk ik naar welke voeding het beste bij jou past.

Doordat ik kennis heb op het gebied van zowel voeding en gewicht als hormonen kan ik het hele plaatje overzien en je gepast advies geven. 
Ik coach mensen vanaf 18 jaar.

Hieronder een uitgebreide uitleg over de verschillende voedingsstijlen:

Voedingsconsulent/Gewichtsconsulent
Een gewichtsconsulent is speciaal opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Een gewichtsconsulent geeft voedings- en bewegingsadviezen volgens de Richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad (Schijf van Vijf), zodat mensen een gezondere leefwijze aanleren en een gezonder lichaamsgewicht bereiken. Er is dus geen sprake van comorbiditeit of medische noodzaak maar de psyche speelt voor een groot deel mee: wat eet je en waarom eet je zoals je eet?

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, oftewel de BGN. Sommige zorgverzekeringen geven vanuit de basisverzekering een vergoeding voor een aantal consulten. Klik hier voor het verzekeringsoverzicht.

Ik verkoop geen afslankproducten en maaltijdvervangers en raad geen crashdiëten aan. Ik kijk naar jouw energiebehoefte op maat. Op basis daarvan kan ik voedingsadviezen geven en die zijn per persoon verschillend.
Ik wil voorkomen dat mensen ziektes krijgen door onder- of overgewicht. Daarom zou ik je heel graag willen helpen bij een goed beeld van een gezonde leefstijl.

Hormoonfactor coach
Een Hormoon-coach richt zich op voeding, training en stressbeperking.
De opleiding werd gegeven door o.a. Ralph Moorman die meerdere studies heeft gedaan en boeken heeft geschreven over de werking van hormonen en hoe je deze kunt beïnvloeden met voeding, training en stressbeperking.
Ik doe een grote klachtenanamnese. Zo kom ik erachter welke hormonen uit balans zijn.

Ik geef advies voor leefstijl verandering:

  • Ik kan jou coachen op voeding.
  • Ik kan jou coachen op training. Ik kan trainingsschema’s uitschrijven en meegeven voor bijvoorbeeld in de sportschool.
  • Ik kan jou coachen op stress. Stress in het lichaam kan komen door voeding en stress door druktes in het dagelijkse leven.

Ik heb meerdere coachingtechnieken geleerd en zal deze toepassen tijdens de consulten.
Het kan zijn dat ik je adviseer om bloed te laten prikken bij je huisarts om een overzicht te krijgen van bepaalde waarden in het lichaam.
Indien nodig kan ik hierover contact hebben met je huisarts. Ik ga uiteraard zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens (zie Privacybeleid).

Om bij de tijd te blijven volg ik ieder jaar bijscholing.
Mijn ambitie is om in de toekomst workshops te geven over de macronutriënten (eiwitten/vetten/koolhydraten).


Hoe weet je welke visie het beste bij jou past?

  • Je hebt voorkeur voor één van de twee
  • Welke kijk op voeding past het beste bij jou?
  • Je wordt enthousiast over een visie!
  • Je hebt zin om aan de slag te gaan met de juiste leefstijl voor jou!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Neem contact met mij op