Hoi!

Ik ben Esther van Boheemen. Voeding & Hormoon coachLeuk dat je een bezoekje brengt op mijn website!
Ik ben 29 jaar. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Pijnacker.

Ik heb een aantal jaar in de kinderopvang gewerkt en op een gegeven moment werd het tijd dat ik ging doen waar mijn hart ligt, een bedrijf voor mijzelf!

Mijn interesse in voeding en hormonen komt onder andere doordat in 2012 PCOS, een hormonale aandoening, bij mij werd geconstateerd. Ik ging mij verdiepen, omdat de hormonen in mijn lichaam totaal uit balans waren. Ik had veel last van bijwerkingen.
Gelukkig wordt er door onderzoeken steeds meer bekend over PCOS en andere hormonale klachten.

De hormonen bleven mij interesseren, dus heb ik de opleiding Trainer Hormoonfactor afgerond bij Sonnevelt opleidingen (een goed aangeschreven onderwijsinstelling). Hier kreeg ik onder andere les van Ralph Moorman.
Ik leerde wat voeding, stress en beweging voor effect op de hormonen kunnen hebben. Hormonale klachten kunnen zich op allerlei manieren uiten, onder andere slecht slapen, weinig energie, spijsverteringsproblemen etc.

Ook wilde ik een andere kant/visie van voeding leren kennen, daarom heb ik de opleiding Gewichtsconsulent bij Sonnevelt opleidingen afgerond. Met deze opleiding leerde ik werken met de Schijf van Vijf en de adviezen van de Gezondheidsraad. In deze opleiding heb ik ook veel geleerd over coaching. Ik kijk met jou naar je leefstijl van nu en welk doel je voor ogen hebt. Daar gaan we naartoe. Op die weg geef ik jou advies in de juiste verhoudingen (eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, vocht, zout) van voeding. Ik bereken jouw callorieinname en verbruik.

Ik huur een praktijkruimte op maandagavond, woensdagmiddag en woensdagavond in Gezondheidscentrum Pijnacker (Acacialaan 2a, Pijnacker).
Op maandag overdag en woensdagochtend kan ik huisbezoeken doen tot 20 km buiten mijn woonadres (reiskosten starten na vijf km buiten mijn woonadres €0,50 per km) Het is erg leuk om te zien hoe iemand leeft, daarnaast kan ik met je mee kijken in jouw eigen (koel)kast.

Waarom ik graag doe wat ik doe?

In deze drukke tijd van een maatschappij waarbij altijd gehaast wordt en weinig tijd is om even stil te staan bij hoe het echt met je gaat, is het zo belangrijk om juist goed voor jezelf te zorgen.
Samen met jou wil ik kijken naar je klachten en de oorzaak vinden, door middel van een eetdagboek, krijg ik inzicht in jouw voedingspatroon.

Ik ben echt een mensen mens en wil dat mensen zich goed voelen. Door gezond te leven, kun je je gezond en fit voelen en hier kan ik jou bij helpen!