Hartige taart / quiche

Deze hartige taart bestaat uit 2 delen.
De bodem en randen zijn niet van bladerdeeg maar van een deeg gemaakt. De taart is glutenvrij en (buiten de brie en roomboter om) melkvrij. De brie kun je weglaten en roomboter vervangen voor een plantaardige boter.
Wil je de taart vegetarisch dan laat je het vlees weg en voeg je eventueel vleesvervangers toe.

Wat heb je nodig voor het deeg van de hartige taartbodem?
75 gram havermeel (of havermout in de blender, dan heb je ook havermeel)
35 gram amandelmeel
50 gram roomboter
1 ei
1 a 2 eetlepels water
snufje zout
Springvorm

Zo maak je de bodem van de hartige taart:
1. Kneed de ingrediënten heel goed door elkaar. Voeg eventueel het water toe als het deeg te droog is.
2. Zet het deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Vet de springvorm in en verdeel het deeg over de bodem en op de rand. Druk goed aan en zorg dat er geen gaten tussen zitten. Het is moet een dunne deeglaag worden. Met een warme/natte lepel kun je het eventueel makkelijker glad strijken en komen minder snel gaatjes in het deeg.
Omdat ik 2 verschillende kanten heb gemaakt, heb ik door het midden ook een rand deeg gemaakt, zodat de ingrediënten gescheiden bleven.
4. Zet het deeg 20 minuten in de oven.

Wat heb je nodig voor de vulling van de hartige taart?

Kant 1:
Knoflook
Ui
Kleine broccoli
Tomaat
Paprika
Champignons
Spek
Haverfresh
3 eieren

Kant 2:
Knoflook
Ui
Spinazie
Tomaat
Champignons
Paprika
Walnoten
Brie
Haverfresh
3 eieren

Zo maak je de vulling van de hartige taart:
Kant 1 en 2:
1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak even in de pan.
2. Snijd de champignons, tomaten en paprika en voeg het bij de knoflook en ui. Bak even kort.
3. Verdeel de groenten-mix in tweeën.
4. Snijd de broccoli en kook het 5 minuten in een laagje water. Giet daarna af en voeg de broccoli bij de groenten-mix voor kant 1.
5. Voeg voor kant 2 spinazie erbij en laat op laag vuur de spinazie slinken.
6. Verdeel de groenten-mixen over een deel in de taart bodem in de springvorm.
7. Snijd de spek in stukjes en verdeel dit over kant 1 (broccoli).
8. Verdeel de walnoten over kant 2 (spinazie).
9. Breek 6 eieren in een kom en voeg een klein bakje haverfresh toe. Klop het mengel goed door elkaar met een garde en verdeel het over de hele taart.
10. Snijd plakjes brie en leg deze over kant 2 (spinazie).
11. Zet de taart 30-40 minuten op 180 graden in de oven. Houd goed in de gaten of de taart van binnen ook goed gaar is.

Eet smakelijk!

Add A Comment